AGARANTA (ŚRODEK ŻELUJĄCY) BEZGLUTENOWA BIO 3 x 6 g - BIOVEGAN

  • Dodaj recenzję:
    • Producent: BIOVEGAN
    • Waga: 0.03 kg
    • Dostępność: Jest Jest
    • OP
    • 7,30 zł / OP

    SKŁADNIKI
    agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Środek żelujący do żywności.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszaj agarantę w 50 ml zimnej wody, do uzyskania gładkiej masy. Następnie wymieszaj z kolejnymi 50 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
    Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki.
    Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodów

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
    Tłuszcz: 0,20 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
    Węglowodany: 40,0 g;
    w tym cukry: 0,30 g;
    Błonnik: 38,90 g;
    Białko: 1,20 g;
    Sól: 1,75 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać drożdże, gorczycę, sezam, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA