MISO HATCHO (NA BAZIE SOI) BIO 300 g - LIMA

  • Dodaj recenzję:
    • Producent: LIMA
    • Dostępność: Jest Jest
    • szt.
    • 35,50 zł / szt.

    SKŁADNIKI
    Soja*64%, woda, sól morska 11%, mąka z prażonego jęczmienia* 0,8%, Koji (Aspergillus oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji soi - minimum 1 rok.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
    Wartość energetyczna - 854 kJ (204 kcal)
    Białko - 23,6 g
    Węglowodany - 5,4 g; w tym cukier: 2 g
    Tłuszcz - 9,8 g 
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,6 g
    Błonnik - 8,2 g
    Sód - 4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt zawiera gluten, jęczmień, soję.

    Kraj producenta: Belgia
    Dla Wegetarian: TAK
    Dla Wegan: tak
    Certyfikat EKO/BIO: Posiada Certyfikat EKO/BIO